A magyar változathoz görgess lejjebb!
So my last blood test came out perfect (I mean for me it's perfect) that's why I'm not SOO strict with my diet at the moment. But with that being said I'm still trying to eat as healthy as I can. Some days I succeed and some days I don't. But I love to eat and I'm a human as well, so that's totally fine.
Today morning I had a little lie in, so I only had my breakfast at 10:30. I am a huge brekkie person, but lately I can't really eat in the mornings. So today I only had a buttery croissant with a cup of coffee - because coffee is LIFE! I bought the croissant from Aldi, but I have to say I didn't really like it.
Because I had a late breakfast, I didn't have a snack between brekkie and lunch.. okaaay, I had two pieces of chocolate, but that doesn't count, right?!
For lunch I had mushroom paprikash with rice & corn penne pasta and it was delicious (probably doesn't look as delicious as it actually was, but hey, this is not a food blog, is it?!)! Here's the recipe if you want to try it out.
Ingredients:
- 500 g mushroom (I used champignon)
- 1 onion
- 2 tbsp oil (I used coconut oil)
- 2 tsp smoked paprika
- 2 tbsp sour cream
- 1 tbsp flour (I used rye flour)
- salt, pepper
- 100 - 150 ml water
Directions:
- Heat the oil in a sauce pan, then add the chopped onion and lightly toast over the heat for a few minutes.
- After the onion is done, add the washed and chopped mushroom and on a low heat simmer it until it's soft (stir it frequently).
- When it's all soft add the smoked paprika (but be careful not to burn it) and add as much salt and pepper as you like.
- Sprinkle the flour on the mushroom, then slowly add cold water and stir it constantly.
- Lastly stir in the sour cream and cook everything for a few more minutes.
- I ate it with penne pasta, but you can also eat it with rice and it's gonna be delish!
As an afternoon snack I had an apple with peanut butter (I'm OBSESSED with peanut butter). This is from Lidl and I think it's the best I tried so far.
There have been two little squashes in my fridge for a few days now, so I had to start using them up. That's why for dinner I made scrambled eggs with squash, sweet corn and bacon. I usually eat eggs for breakfast, but today I really fancied some in the evening. I just chopped up a little bit of squash, steamed it a little on a low heat with the sweet corn and bacon, then I added 2 eggs and stirred it really well to get a scrambled dream (or an omlette, I dunno). It turned out super yummy, it was easy af to make and also healthy.
If you have any good recipes I should try, let me know in the comments! And also if you try out the mushroom paprikash, let me know how you like it!
Kisses, Bogi
HUN:
Szóval a legutóbbi vérvizsgálat eredményei azt mutatták, hogy már nincs inzulinrezisztenciám, ezért már nem vagyok éppen annyira szigorú a diétámmal. Azonban ígyis próbálok azért minél egészségesebben enni. Vannak napok amikor ez teljes mértékben sikerül is, és vannak, amikor nem. Dehát szeretek enni és én is csak ember vagyok, szóval ez jól is van így.
Ma reggel kicsit tovább lustiztam, szóval csak 10:30-kor reggeliztem. Én tipikusan az az ember vagyok, aki soha nem hagyja ki a reggelit, lefekvés előtt már azon gondolkodom, hogy mit is fogok enni reggel, de az utóbbi időben valamiért nem nagyon tudok felkelés után egyből enni. Ma is csak egy kis vajas croissant ettem egy csésze kávéval - mert a kávé nem maradhat ki! Ezt a croissant az Aldiból vettem, de az az igazság, hogy annyira nem jött be.
Mivel későn reggeliztem, ezért kimaradt a tízórai.. na jóó, ettem két kocka csokit, de az úgysem számít, igaz?!
Ebédre tejfölös gombapaprikást készítettem kukorica & rizs pennével és nagyoon fincsi volt (valószínüleg nem néz ki olyan finomnak, mint amilyen igazából volt, de hát ez úgysem egy kajablog, nemde?!). Ha szeretnéd kipróbálni, itt a recept.
- 500 g gomba ( én csiperkegombát használtam)
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj (én kókuszolajat használtam)
- 2 tk pirospaprika
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt (én rozslisztet használtam)
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- 100 - 150 ml víz
Elkészítés:
- Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és lassú tüzön pároljuk üvegesre pár perc alatt.
- Amikor a hagyma kész, adjuk hozzá a megtisztított és felvágott gombát majd pároljuk puhára.
- Amikor ez is kész, adjuk hozzá a pirospaprikát (vigyázni kell nehogy odaégjen) majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Ezután szórjuk a gombára a lisztet, majd lassan engedjük fel hideg vízzel miközben folyamatosan kevergetjük.
- Végül keverjük hozzá a tejfölt és rotyogtassuk össze az egészet még néhány percen keresztül.
- Én penne-vel ettem, de rizzsel is ugyanolyan finom! Aki pedig bátrabb, csinálhat hozzá nokedlit.
Uzsonnára egy almát ettem mogyoróvajjal (IMÁDOM a mogyoróvajat!). Ez a Lidl-ből van és szerintem ez a legjobb, amit eddig ettem, pedig már többfélét is kipróbáltam.
Már pár napja a hűtőmben csücsült két kis mini tök, amiket már nagyon fel kellett használjak valamire, éppen ezért vacsorára rántottát csináltam tök kockákkal, csemegekukoricával és baconnel. Általában reggelire szoktam tojást enni, de ma este kívántam meg, szóval #yolo. A tököt kis kockákra vágtam, majd egy kis kókuszolajon puhára pároltam a kukoricával és baconnel együtt, végül pedig ráöntöttem két felvert tojást és ezt így összesütöttem. Nagyon fincsi volt, könnyű elkészíteni és még egészséges is.
Ha van valami jó receptetek, amit szerintetek ki kéne próbáljak, akkor írjátok meg nekem hozzászólásban! Ha pedig kipróbáljátok a gombapaprikást, írjátok meg hogy ízlett!
Puszi, Bogi
Már pár napja a hűtőmben csücsült két kis mini tök, amiket már nagyon fel kellett használjak valamire, éppen ezért vacsorára rántottát csináltam tök kockákkal, csemegekukoricával és baconnel. Általában reggelire szoktam tojást enni, de ma este kívántam meg, szóval #yolo. A tököt kis kockákra vágtam, majd egy kis kókuszolajon puhára pároltam a kukoricával és baconnel együtt, végül pedig ráöntöttem két felvert tojást és ezt így összesütöttem. Nagyon fincsi volt, könnyű elkészíteni és még egészséges is.
Ha van valami jó receptetek, amit szerintetek ki kéne próbáljak, akkor írjátok meg nekem hozzászólásban! Ha pedig kipróbáljátok a gombapaprikást, írjátok meg hogy ízlett!
Puszi, Bogi
Megjegyzések
Megjegyzés küldése